Glas in lood

Glas in lood vakman Tonnie Peters.

Glas in lood geeft aan een ruimte een eigen sfeer

Glas in lood ontwerp, maar wie kan dit voor mij maken?

 

Door het steeds verschillend binnen vallen van het licht, dat door het gekleurd glas gebroken wordt, krijgt men steeds een andere gloed en een warme sfeer in het vertrek.

 

Glas in loodramen passen in ieder huis dankzij de vele soorten en kleuren glas, dit in samenhang met de legio mogelijkheden qua vorm en patronen.

 

Ook kan ik voor u een werkstuk maken met gebruik van de technieken, Fusing en Brandschilderen.

 

Fusing is het laten samensmelten van glas zodat er panelen, schaaltjes enz. ontstaan. Eigen ontwerp is mogelijk. Ook kunnen er verschillende soorten materialen en gekleurde verfstoffen mee gesmolten worden.

 

Brandschilderen is een eeuwenoude techniek waarbij een voorstelling, in verschillende keren, d.m.v. verf in het glas wordt gebrand. Middels deze techniek kunnen als het ware schilderijtjes op glas gemaakt worden. Beide technieken zijn ook te combineren met een glas in lood object.

 

Werkwijze
In overleg met de klant wordt er een patroon met de kleuren en soorten glas uitgezocht, daarna zal n.a.v. de gemeten of opgegeven maten een overzichtelijke offerte worden uitgebracht.

 

Glas in lood kan ook in dubbelglas geplaatst worden. Dit kan, op verzoek, ook door mij worden verzorgt.

 

Ook restauratie van oude glas in lood ramen ligt binnen de mogelijkheden. Maar u kunt ook altijd contact met mij opnemen voor eventuele vragen.